15:00

Värnamo Södra FF 1

Referat: Nässjö FF - Värnamo Södra FF 2-3 (0-1)

Osannolik vändning i Nässjö - igen!

Ja, vad ska man skriva för att beskriva moralen och kämparglöden i V Södra P03 efter fjärde matchen och fjärde segern på åtta dagar mot idel starka motståndarlag?

Magiskt och fantastiskt får bli orden. Att vi dessutom för fjärde mötet i rad mot Nässjö vänder ett underläge säger också en hel del om våra grabbars karaktärer. Dessutom utan stöttepelare som Julius H (skadad), Rasmus (sjuk), Khoi (skadad) och Filip (innebandyläger). Magiskt och fantastiskt.

Vi gör idag en mycket bra första halvlek och efter Carls 1-0 mål - då han bröt ett uppspel, avancerade förbi backlinjen in i straffområdet och lugnt placerade bollen i mål - väntade vi på att spelövertaget skulle resultera i ett gäng mål till framåt men vi fick nöja oss med uddamålsledning i paus.

I andra halvlek spelar Nässjö upp sig ordentligt, tar successivt över matchen mer och mer och vänder rättvist till hemmaledning med 2-1 som dessutom flera gånger var nära att utökas.

Men istället kvitterar Elliot K efter ett vackert anfall där Elliot LS spelar fri sin namne i straffområdet som säkert placerar in kvitteringen till 2-2.

Och i andra av totalt sju(!) tilläggsminuter avgör Elliot LS då Tim spelar honom fri med en kort djupledspassning i straffområdet. Målvakten räddar men Elliot slår in sin egen retur och TV-puckshögen är ett faktum.

Matchen fick ett tråkigt slut efter ett överfall på Elliot K från Nässjös #3. Den grövsta utvisningen vi varit med om och efter domarens rapport till förbundet förutsätter vi att det är färdigspelat i år för den killen. Elliots skrik vid smällen gjorde att det kändes som att det hela skulle sluta med ambulans till sjukhuset men käken som tog värsta smällen är stark och Elliot kunde spela vidare. Framförallt är vi glada att han överlevde.

Spelarsamtal imorgon och träningar tisdag och torsdag väntar närmast i veckan som kommer. Taberg har idag lämnat WO till matchen på onsdag så nästa match är först på lördag då Husqvarna FF gästar Norregård IP. Mot dem har vi revansch att kräva efter vårens förlust i vår svagaste insats i år. Det blir andra takter på lördag!